onsdag

Hospitalsmad a la carte

På Hvidovre Hospital kan man noget særligt med hospitalsmad. Et forskningsprojekt, hvor udvalgte, underernærede patienter kan bestille mad a la carte og hermed nedsætte indlæggelsestiden og dødeligheden, kører året ud.


48 udvalgte, særligt underernærede patienter spiser a la carte, medens en kontrolgruppe spiser almindelig hospitalsmad.



A la carte maden har et stort indhold af proteiner og kalorier og på menuen står bl.a avocados med frisk frugt, f.eks jordbær, sprødstegt fiskekrebinet med jordskokker i fløde, letrøget ørred med æg, kørvel og kapers, øllebrød med vaniliecreme, terrin af røget ål, spinat og bagt tomat og konfekt af marcipan og nougat.


Og så er det forresten en skrøne, at hospitalsmad er kedelig. På Herlev Hospital er 90 % af patienterne tilfreds med maden.


Kilde : Berlingske

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.