mandag

Æg er ikke bare æg

Høns skal kunne bevæge sig, have siddepinde,der skal være skrabemateriale til dem,de skal have et ordentlig foder og så skal de helst leve så tæt på naturlige forhold som muligt.


Hvordan hønsene skal have det,er vi forbrugere med til at bestemme,alt efter hvor mange æg vi køber som buræg,skrabeæg eller frilandsæg.


BURÆG giver de dårligste vilkår for hønsene,som skal have mindst 750 cm2 og der må max være seks høns i et bur.Her skal være strøelse,reder og siddepinde.Hønsene næbtrimmes så de ikke hakker hinanden i det trange bur.Disse høns ser aldrig dagslyset.


SKRABEÆG produceres i hønseflokke a 3.000-10.000.Her må højest være 9 høns pr. m2.Reder,siddepladser og gulvstrøelse.Hønsene må næbtrimmes før de er 10 dage gamle.Disse høns ser aldrig dagslyset.


FRILANDSÆG Fritgående høns har adgang til udendørs arealer ellers har de ikke bedre forhold end skrabehøns.Husene er indrettet ligesom til høns,der lægger skrabeæg.Lever i flokke a 3.000-10.000.Adgang til stald og hønsegård.Det er dog ikke et krav med vinduer i stalden.

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.