onsdag

Sygehusmad dengang og nu

Meget har ændret sig hen over årene,hvad sygehusmad angår.For 100 år siden fik patienterne på Odense sygehus søbemad,brød og hvidtøl.



Et typisk morgenmåltid for en patient for 100 år siden bestod af 150 g rugbrød,15 g smør,250 g the,10 g sukker og 30 g sød mælk.
Til frokost var der rugbrød igen med ekstra mælk og så en slags pålæg,alt efter ugedagen.Det kunne f.eks. være 1 blødkogt æg,20 g kødpølse,20 g ost eller 2 sild.
En søndagsmiddag bestod af frugtsuppe,kartofler med sovs og 150 g Oxe eller Kalvekød,ben og senefri.



Sygehusets brødleverandører blev for 100 år siden stillet overfor et ufravigeligt krav.Det stod i betingelserne for at levere,at bageriet kunne garantere,at det leverede brød ikke var æltet med fødderne.



Sygehusinspektøren dengang bad om tilbud fra leverandørerne for et halvt år ad gangen.Indkøbene bestod af 10.500 kg okse- og kalvekød,4000 kg fisk,18.200 kg brød,5000 kg smør,1100 kg ost,2400 kg æg og 350 ottinger hvidtøl (omkring 6000 liter).


Kilde : OUH


Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.