søndag

Servering og håndtering af ost

Nu eksesterer der ingen perfekt anretning af oste,men der kan gøres meget til,at tingene bliver så optimale som overhovedet muligt.Tidspunktet for servering og gæsteantal er to ting, der spiller ind,når der skal serveres ost.

Antal af oste på bordet afhænger af hvornår osten skal serveres.Hvis der er kort tid til servering er det en god ting med få oste,som rigtig kan nydes.Omvendt, er der god tid,kan et større sortiment sættes på bordet. 


Tilbyd et varieret udvalg af oste fra milde til stærke med cremede varianter,ligesom farver spiller ind overfor helhedsindtrykket.


Oste skal altid opbevares i køleskab,men serveres ved stuetemperatur for at få mest ud af smagen.Sæt derfor altid osten ud af køleskabet en time før servering.


Til en osteanretning beregnes 250 g ost pr. person.Til frokost beregnes 25-50 g ost pr. person.Det samme gør sig gældende,når osten udgør desserten.


Kilde : Fødevarer & Landbrug

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.