søndag

Danskernes forhold til den sorte pølse

Blodpølse spises året rundt, men mange ser også blodpølsen som noget, der hører julen til. Det kommer sig nok af, at juletid er suletid. I gamle dage slagtede man på gårdene i november og alt fra grisen blev brugt, - også blodet, der sammen med gryn blev stoppet til pølse. Blodpølse serveres ristet med sirup til.



Der er imidlertid stor forskel på hvor og hvor tit danskerne spiser blodpølse. F.eks er det en sjælden spise blandt danskernes foretrukne pålæg. På sjælland er blodpølse oftest på frokostbordet medens folk vest for Storebælt mest spiser den til aften. Endelig spiser ældre hyppigere blodpølse end yngre.



Kun 2 ud af 10.000 aftensmåltider indeholder blodpølse og yderst sjældent optræder pølsen midt på dagen. Kun 3 ud af 10.000 frokoster indeholder blodpølse.


På Sjælland er pølsen hyppigst på frokostbordet,medens Fyn og Jylland oftere spiser blodpølse om aftenen.


Folk i aldersgruppen 55-74 år spiser 5-10 gange mere blodpølse end aldersgruppen 15-34 år. Ældre mennesker spiser 2-5 gange mere blodpølse end folk i alderen 35-54 år.

Mænd spiser dobbelt så ofte blodpølse end kvinder til frokost eller til aften.

Kilde : Mad-O-Meter

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.