torsdag

Kunstige sødemidler farlige eller ej

Kunstige sødemidler og især Aspartan har i årevis fået på puklen for at ville påføre os både kræft,slagtilfælde overvægt m.m.Ingen af delene er tilfældet,spørger man Per Bendix Jeppesen,lektor Ph.D,en af Danmarks førende eksperter i sødemidler.
 


En af modstanderne er Alun Biggart,skotsk forretningsmand,der bor i Danmark og lever af at drive nethandel.Ved efter sigende noget om idræt,men ellers er det ganske vanskeligt at finde noget konkret på hans viden om Aspartan og sødemidler iøvrigt.
 

Lektor Ph.D. Per Bendix Jeppesen,der i årevis har forsket i kost og velfærdsygdomme ved Århus Universitet,er en af Danmarks førende eksperter,når det gælder sødemidler,herunder Aspartan,som er et af de mest omdiskuterede sødemidler.
 

Både i Europa og i USA har der floreret historier om netop Aspartans skadelige virkninger,men et faktum er det,at der overhovedet ikke er belæg for disse historier.Aspartan har både i Europa og i USA været undersøgt flere gange uden at der er fundet noget foruroligende.
 


Sødemidler har den fordel,ofte at kunne søde flere hundrede gange mere end sukker,hvilket gør kalorieindholdet meget mindre.

Kilde : Samvirke

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.