fredag

Korrekt emballage reducerer spild af frugt og grønt

Vi kasserer i Danmark frugt og grønt hvert år i detailhandelen for 428 millioner kroner.Det tal kan reduceres ved at pakke produkterne i velegnet emballage og så skal det opbevares korrekt.
 

Forkert emballering og opbevaring kan få katastrofale følger for både holdbarhed og kvalitet.
 

Emballeret frugt har i forhold til uemballeret frugt typisk dobbelt så lang levetid som uemballeret frugt.En uemballeret agurk kan holde i tre dage,medens en agurk,emballeret i plast kan holde i to uger.
 

Forholde,under hvilken frugt og grønt opbevares er helt afgørende for holdbarheden.Sænkes opbevaringstemperaturen med ti grader betyder det at holdbarheden for frisk frugt og grønt forlænges i gennemsnit med to en halv gang og for let bearbejdede produkter forlænges holdbarheden med op til otte gange.
 

Korrekt emballering og opbevaring i detailhandelen skal øge fødevarebranchens og detailhandelens indtjening gennem igangværende projekt på Teknologisk Institut,der arbejder med korrekt emballage og rigtige opbevaringsforhold.
 

I de danske hjem ender ialt 62.051 tons frugt og grønt om året i skraldespanden.Med korrekt emballage og korrekt opbevaring kunne meget af det have været spist i stedet for.

Kilde : FoodSupply

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.