tirsdag

Værd at vide om frostvarer

Mange af os har det med at købe ekstra ind og fryse det ned,når prisen er helt rigtig.Det kan da også betale sig,men man skal også huske at få spist det,der ligger i fryseren.
 

Samtidig skal det gøres klart,at man ikke,som mange tror,bliver syg af at spise mad,der har ligget for længe i fryseren.Bakterievæksten stopper ved minus 10 grader.Smag,duft og konsistens kan derimod ændre sig.
 

Nogle bakterier dør ved 18 -grader,medens andre kan ligge i dvale og vågne,når maden tøs op.Vær opmærksom på det og brug maden, straks den er tøet op.
 

Skal det gå stærkt med at tø maden op udenfor køleskabet,fyldes en skål med koldt vand og frostvaren lægges ned i en plastikpose.På denne måde undgår man,at bakterierne på overfladen formerer sig livligt i forhold til blot at lægge frysevarerne direkte på køkkenbordet til optøning.
 

Ellers bør frostvarer tøes op i køleskab.Kødsaft må ikke dryppe på andre varer.

Kilde : Tænk

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.