torsdag

OGSÅ EN MAGER BØF GIVER BLODPROPPER

Det er ikke nok at vælge fedtet fra på den røde bøf.En mavebakterie sender skadelige stoffer ud i kroppen,når vi spiser røde bøffer,- med eller uden fedt.Bakterien øger risikoen for blodpropper i hjertet.
 

Forskere peger på, at det fremover vil være lige så relevant at kende detaljer om mikroberne i maven,som fødevaredeklarationerne på maden.Bakterierne producerer en masse molekyler,der har relevans for stofskiftet.
 

Rødt kød øger risikoen for slagtilfælde,også selv om man undgår fedtet.For at finde en forklaring gav forskerne forsøgsdeltagere stoffet I-cartinin,der findes i rødt kød og mælkeprodukter.
 

Blodprøver fra forsøgspersonerne afslørede at I-cartinin øgede mængden af TMAO,et stof der forringer nedbrydning og bortskaffelse af kolesterol fra årerne.
 

Forsøgsmus blev overfodret med I-cartinin,hvilket fordoblede musenes udvikling af åreforkalkning,når de havde deres normale bakterieflora i maven.Behandlede man dem med maverensende antibiotika,udeblev åreforkalkningen.
 

Forskerne peger desuden på,at I-cartinin ikke blot findes i rødt kød,men også i forskelligt kosttilskud,hvor det skal give energi,vægttab og være præstationsfremmende.

Kilde : Ingeniøren

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.