tirsdag

IGEN FALDENDE KORNPRISER MEN UÆNDREDE HØJE BRØDPRISER

IGEN - IGEN.Til trods for udsigt til rekordhøst og betydelige prisfald på råvarebørserne er der ikke udsigt til prisfald på brød.De høje forbrugerpriser er kommet for at blive.
 

Danske bagerbutikker forlanger højere priser for brødet end nogensinde før.Hver gang kornpriserne stiger,stiger brødpriserne prompte og ofte mere en der er belæg for.Når kornpriserne falder,sænkes brødpriserne kun svagt og gerne længe efter.
 

Seniorrådgiver Henning Otto Hansen,Institut for Fødevare og Resourceøkonomi Københavns Universitet har analyseret sammenhængen mellem råvarepriser og forbrugerpriser i en række lande.Tendensen til hurtige prisstigninger og langsomme prisfald er generel.I Danmark i udpræget grad på brød.
 

To perioder med voldsomme prisstigninger på kornpriser og efterfølgende prisfald i Danmark 2007/08 og 2010/11.Forbrugerne fik enorme prisstigninger og næsten ingen andel i prisfaldet på råvarebørserne.

Nu står vi der igen.Kornpriserne er faldet 25 %,men danske forbrugerpriser på bagerbrød har ikke ændret sig af den grund.
 

Det er kendt,at danske bagermestre besværer sig over,at omsætningen falder drastisk.Forbrugerne har nemlig fundet ud af,at købe frisk brød i supermarkedernes små mini bagerbutikker,der er betydelig billigere og dropper så bagermesteren.
 
 
 

Kilde : MetroXpress

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.