tirsdag

MORMORMAD PÅ OVER 800 HUNDREDE ÅR

Når vi nu kasserer så mange brødrester, som vi gør, kan vi lige så godt få noget ud af dem. Brød er faktisk det, danskerne kasserer mest.

Øllebrød, det er da gudskelov ikke gået helt i glemmebogen, er oplagt, når vi pludselig står med en række rugbrødsrester på vej i skraldespanden. - Synd og skam !
 
Alt om Kost

For resten har vi spist øllebrød i over 800 år. Vi drak dengang tyndt øl og spiste mørkt brød, morgen, middag og aften. Dagens rester røg i den store gryde på ildstedet. Her kunne øllet bløde brødet op og øllebrød var skabt.
 
Arla

350 g rester af rugbrød, 1 1/4 liter vand, 2 hvidtøl og hundrede g sukker. Brødet trækker i øllet natten år et koldt sted. Herefter koges det hele igennem til massen er jævn. Servér øllebrød med mælk eller flødeskum. Øllebrøden kan forfines med kakao, kanel, appelsin, ingefær eller hvad man nu syntes bedst om.

Kilde / Opskrift : Samvirke

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.