Øllebrød, det er da gudskelov ikke gået helt i glemmebogen, er oplagt, når vi pludselig står med en række rugbrødsrester på vej i skraldespanden. - Synd og skam !
Alt om Kost
For resten har vi spist øllebrød i over 800 år. Vi drak dengang tyndt øl og spiste mørkt brød, morgen, middag og aften. Dagens rester røg i den store gryde på ildstedet. Her kunne øllet bløde brødet op og øllebrød var skabt.
Arla
350 g rester af rugbrød, 1 1/4 liter vand, 2 hvidtøl og hundrede g sukker. Brødet trækker i øllet natten år et koldt sted. Herefter koges det hele igennem til massen er jævn. Servér øllebrød med mælk eller flødeskum. Øllebrøden kan forfines med kakao, kanel, appelsin, ingefær eller hvad man nu syntes bedst om.
Kilde / Opskrift : Samvirke
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.