mandag

TING DU IKKE VIDSTE OM GELATINE

Gelatine er med til at give konsistens og noget til at tygge i, som vi kender det fra bl.a vingummi og i desserter og geléer, der skal størkne.

Fremstillingen af gelatine foregår ved at koge godkendte knogler, ben og huder. Gelatinen steriliseres ved 140 grader, før den tørres til det produkt, vi kender.


Godkendte produkter til fremstilling af gelatine er bl.a. huder og skind fra opdrættede drøvtyggere, knogler fra svin og fjerkræ, fjerkræskind, sener, huder fra vildtlevende vildt og fiskeskind og fiskeben.

Tidligere gik gelatine under e-nummer E441, men det har ikke noget e-nummer mere, da gelatine er blevet et levnedsmiddel.

Foto : Hendes Verden

Endvidere anvendes gelatine til indkapsling af medicin og som bindemiddel i fremstilling af fotografiske film.

Kilde : Samvirke

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.