torsdag

VI BEKÆMPER DA MYRER MED VORES MAD

Ikke nok med, vi føler os generet af myrer i vores hjem, vi må også bekæmpe de små, flittige asener efter alle kunstens regler, for at holde det ud.



Giftstoffer kommer vi helt udenom, - til gengæld går vi på jagt i køkkenskabe og skuffer efter mad der kan få myrerne udryddet. - Og mange er de ingredienser fra vore skabe og skuffer, som effektivt bekæmper myrer.



En metode er lige dele kartoffelmel og flormelis. En blanding myrerne elsker, da det er sødt. Så velsmagende for dem, at de simpelthen æder sig ihjel. Strø det ud og bæsterne tager det med ned i myreboet.

Bland gær med honning, sirup eller sukker, tilsæt lidt vand og placer blandingen, hvor myrerne færdes. Igen, så godt at de vil æde sig ihjel.



Jag dem på flugt med kanel. Myrer kan ikke fordrage kanellugten.

Kaffegrums er en anden mulighed. Det strøs langs husets sokkel. Gentag mange gange og myrerne forsvinder.


Hæld kogende vand eller en tiloversbleven slat cola direkte ned i boet. - Og til sidst hældes eddike, hvor myrerne er. Eddike kan de ikke fordrage og vil fortrække.

Kilde : Metro Ekspress

Spise Med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

onsdag

NY TREND - BRYLLUP PÅ MCDONALDS

Bryllup på McDonalds er den helt nye trend i Hong Kong, så populært, at kæden nu tilbyder specielle bryllupspakker.

Foto : detbedste.com

Er økonomien i orden får man bl.a. McDonalds figurer til 50 bryllupsgæster, vielsesringe af balloner og en bryllupskage tilberedt af æbletærte-bokse.

Youtube

En talskvinde i konsernen beretter, at mange af brudeparrene har mødt hinanden første gang på netop McDonalds.


Indtil videre kan brudepakken kun erhverves i de 15 McDonalds restauranter i Honkong.

Kilde : Metro Express

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

søndag

SÅDAN VÆLGER VI VORES IS

Her er de parametre, vi vælger vores is efter denne sommer - og is kan vi alle nok sukke efter i en sommer som denne.

Man skulle måske tro, at prisen er afgørende for vort valg af is, men det er den ingenlunde.

Det vigtigste er smagen, herefter om det er gode råvarer, der er anvendt. Til sidst kommer prisen.


Hos Premier Is er der stolte traditioner, når det gælder is til danskerne. Man er hos Premier Is kolossalt glade for, at smag og råvarer er så vigtigt, når vi vælger vores is.

Det er desuden Premier Is, der har bestilt undersøgelse, omfattende omkring 1000 forbrugere.


Kun lidt over 13 procent af de adspurgte angav kalorier som kriterium.



onsdag

DANSKE BØRN KAN IKKE SPEJLE ET ÆG

Det ser sløjt ud for skolebørnene i landets 6 klasser, skal man tro ny undersøgelse fra Coop. 494 af landets hjemkundskabslærere har svaret at mange ikke kan finde ud af at bruge en stegepande og at seks ud af ti ikke kan lave et spejlæg.

Undersøgelsen viser en klar tendens siger hjemmekundskabslærer Lone Carlson. Hun må ofte starte timen med helt basale ting som at skrælle en gulerod og hakke et løg.
Lone Carlson mener at man som minimum må kunne brødføde sig selv. Mange af disse børn ender som analfabeter på det her område.

Kilde : Berlingske



søndag

I KAN TRO NEJ !

Hos Coop har man ikke tænkt sig at lave om på placeringen af søde varer ved kasserne. I forvejen gør vi en masse for, at der er mange sunde valgmuligheder for vore kunder, udtaler informationsdirektøren hos Coop.
 

Det er fødevarerminister Dan Jørgensen, der gerne vil i dialog om hvordan, vi får danskerne til at spise og leve sundere.

Det synspunkt deler Coop med ministeren. - Dog tror man hos Coop ikke på forbud og løftede pegefinger, men på motivation og dialog.

 

Derfor skal ingen forvente initiativer, som fjerner en del af de søde sager fra, hvor folk står. Coop vil hellere bruge kræfterne på at fremme det sunde valg.

Kilde : TV2 nyhederne



torsdag

PROTEINIS ER NU TILGÆNGELIG

Tidligere patienter, der er udskrevet fra hospital, har haft svært ved at få fingre i den proteinrige is, de har stiftet bekendtskab med på hospitalet.

Proteinisen, produceret af Skee is er blevet en rigtig stor succes blandt f.eks kræftpatienter på hospitalerne.
 

Den succesfulde proteinis er nu taget i sortiment hos Hjem Is. Hermed bliver isen gjort tilgængelig for alle, da Hjem Is har en stor berøringsflade.

Efterspørgslen er enorm. Isen kan rekvireres via Hjem Is hjemmeside med levering indenfor 3-5 dage.
 

Vedvarer interessen, overvejes det at bringe proteinisen ind i Hjem Is faste sortiment.

Kilde : Food Supply

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

søndag

MAD TIL UDVORTES BRUG

Mad er ikke bare mad til at putte i munden, mad kan også anvendes helbredende på solskoldning, er man så uheldig at få fat på det.
 

Alverdens cremer kan såmænd erstattes med udmærkede madvarer til at køle og reparere den forbrændte hud.

Postevand fra hanen på en vaskeklud over det forbrændte sted, skiftes hyppigt til frisk koldt vand, når vandet begynder at blive lunkent. Isterninger er også effektivt at dulme med.

Havregryn i et klæde, overhældt med koldt vand. Væden opsamles i en skål, heri dyppes små stykker stof, der lægges på de forbrændte områder. Det vil straks lindre.

 

Smør yoghurt på forbrændt hud. Lad det sidde lidt og vask det så af.

Forbrændinger af øjnene afhjælpes af teposer, dyppet i koldt vand. Læg poserne på som lindring. Her er det garvesyren i teen, der er virksom.


Gå i badekarret med vand, tilsat bagepulver. Undgå at tørre dig bagefter med et håndklæde, men lad vandet tørre af sig selv.

Kilde : Dagens.dk

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

onsdag

FRU PETERSENS CAFÉ

For de, der har henlagt sommerferien til Bornholm denne sommer og som holder af hjemlig hygge og søde sager, skulle kigge ind til Fru Petersens Café i Østermarie.
 

Siden 1996 har den gamle skole i Østermarie været indrettet som en café, hvor kagebord, varm chokolade med flødeskum, kaffe og te, går hånd i hånd med de hyggelige, gammeldags stuer, indrettet efter gammel tid så ikke et øje er tørt.

Ud over det fantastiske kagebord, hvor alt er hjemmebagt forstås, serveres et ægte bornholmsk frokostbord á la mormor med saltstegte sild, tarteletter med fyld, sprængt oksebryst, hønsesalat og ikke mindst rigtig gammeldags rødgrød med fløde.
 

Til aften serveres Farfars aftensret, bestående af gammeldags stegt flæsk med persillesovs.

For at få del i herlighederne og lejlighed til at nyde de dejlige stuer er det nok nødvendigt at bestille bord forud.

Fru Petersen Café

Kilde : Fru Petersens Café

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS