torsdag

10 GODE RÅD TIL HÅNDTERING AF ÆG

I tidens løb er har vi efterhånden fået tudet ørerne fulde af, formaninger i håndteringen med æg og æggeretter.



Det er da bestemt også berettiget. Omtanke er vigtig, hvis vi vil undgå at blive syge af vores mad. Se her hvad Arla og Karolines køkken råder til i forbindelse med omgang med æg.

Ti gode råd om æg :

1) Køb kun æg, hvor de skal opbevares på køl
2) Tjek holdbarheden og brug kun friske æg
3) Vask altid hænder efter berøring af æg og æggeskaller
4) Rå æg holdes adskilt fra andre madvarer
5) Tilbered mad med æg kortest muligt før servering
6) Tilberedte æg stilles i køleskab straks
7) Slå altid æg ud på kanten af en kop eller en skål for at undgå overførsel af bakterier
8) Se efter at både hvide og blomme er i orden
9) Steg, bag eller kog retter med æg så temperaturen kommer over 75 grader
10) Til kolde retter og retter, hvor temperaturen ikke kommer over 75 grader, brug pasteuriserede æg

Kilde : Arla / Caroline

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.