onsdag

SE HVOR DISSE FRUGTER OG GRØNSAGER HAR DET BEDST

Frugt og grønt holder sig ikke nødvendigvis bedst ved opbevaring i køleskab. Nogle ting mister ligefrem sin aroma eller bliver beskadiget.

Nu til eksempel tomaten. Den mister hele 66 % af sine aromastoffer af at komme i køleskabet.


Bananer, æbler, pærer, kartofler, citroner, ferskner og appelsiner, alle har de bedst af at blive udenfor køleskabet.


Jordbær, vindruer, blommer, blomkål, broccoli, icebergsalat, peberfrugter og selleri, disse har det til gengæld bedst, opbevaret i køleskabet.

Kilde : Håndbog i praktisk hjælp

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

søndag

KRYDDERIET DER FRATAGER DIG TRANGEN TILSØDE SAGER

Har du vældig appetit på slik og søde sager, kan safran hjælpe dig af med noget af trangen. Nye undersøgelser viser, at safran kan andet end give en smuk kulør til maden, det kan stabilisere blodsukkeret, så sukkertrangen mindskes.

Prisen afholder mange fra at bruge safran i husholdningen. Det er verdens absolut dyreste krydderi, men det er jo ikke de store mængder, her er tale om.


Ud over at komme det i maden, så drys den også med det smukke gyldne krydderi, der giver en delikat smag til maden.

Kilde : avisen.dk

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

lørdag

CHOKOLADEVIRKSOMHED LUKKET PÅ GRUND AF ROTTER

Har man nu her gået og glædet sig til at hyggesnaske i chokoladelakridser eller lakridsmandler af mærket Eliza, er det klogt at stoppe op først.

Chokoladevirksomheden Alt Pack, der både pakker og leverer til danske supermarkeder, havde nemlig betydelige spor af rotter på paller  med forskellige slikvarer, ved besøg af Fødevarestyrelsen.

Alt Pack pakker og leverer slik til danske supermarkeder herunder Coop samt Fleggaards butikker syd for grænsen.



Fødevarer, inficeret med rotteekskrementer skal kasseres, lyder det fra Fødevarestyrelsen. Det er sundhedsskadeligt at spise.

Kilde : dagens.dk

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

mandag

DANSKERNE ER DELT I TO PÅ SPISEVANER

Trenden i danskernes kost er mere og mere, at udenfor de store byer er små, lækre specialforretninger med eksotisk mad, svært tilgængeligt, hvorimod de store byer, er trendsættende med et væld af specialforretninger med moderne mad.

Til gengæld, viser forskning, at traditionel mormormad, frikadeller og spaghetti med kødsauce, har de bedste vilkår i små byer og landområderne.



Universitetsbyerne ser den største udvikling af et moderne køkken, hvor f.eks. frikadeller ikke mere som en selvfølge fremstilles af svinekød, medens i de mindre byer, serveres retterne helt traditionelt.

Det er Coop, der siden 2009, har samlet data ind om danskernes spisevaner.

Kilde : newsbreak.dk

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

torsdag

10 GODE RÅD TIL HÅNDTERING AF ÆG

I tidens løb er har vi efterhånden fået tudet ørerne fulde af, formaninger i håndteringen med æg og æggeretter.



Det er da bestemt også berettiget. Omtanke er vigtig, hvis vi vil undgå at blive syge af vores mad. Se her hvad Arla og Karolines køkken råder til i forbindelse med omgang med æg.

Ti gode råd om æg :

1) Køb kun æg, hvor de skal opbevares på køl
2) Tjek holdbarheden og brug kun friske æg
3) Vask altid hænder efter berøring af æg og æggeskaller
4) Rå æg holdes adskilt fra andre madvarer
5) Tilbered mad med æg kortest muligt før servering
6) Tilberedte æg stilles i køleskab straks
7) Slå altid æg ud på kanten af en kop eller en skål for at undgå overførsel af bakterier
8) Se efter at både hvide og blomme er i orden
9) Steg, bag eller kog retter med æg så temperaturen kommer over 75 grader
10) Til kolde retter og retter, hvor temperaturen ikke kommer over 75 grader, brug pasteuriserede æg

Kilde : Arla / Caroline

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS